Constantin PACEA

Născut în 1957 la București. Urmează cursurile Liceului de Arte Plastice N. Tonitza și apoi continua studiile la Institutul de Arte Plastice din București, promoția 1981 și împreuna cu Florica Pacea execută lucrarea de diplomă „Omul și Universul” ulei pe pânza, 300x600cm, expusă la Muzeul de Arheologie din Constanța. Tot în 1981 realizează o importantă expoziție personală la actualul Muzeu Național al Țăranului Român.

 În 1983 pleacă în Germania, la invitația Galeriei Raphael, din Frankfurt. Cu această ocazie trăiește un an în Dusseldorf, Köln și Aachen. În timpul acestei perioadei obține o bursă de studii în Suedia.

În 1985 se instalează la Paris.

În 1986 Gallery 44 din Kaarst-Dusseldorf îi organizează o importantă expoziției și anul următor îl expune la Art Fair Chicago.

 În 1992 descoperă satul Altea din Spania unde se duce în fiecare an să lucreze. În 1995 împreuna cu Florica Pacea, participă la realizarea decorului format din 9 figuri, siluete, pentru piesa de teatru „Îl Ventesimo Secolo” de Valerio Ferrari, la Teatrul Dell Angelo, la Roma.  Printre altele, Fundația E. Schlotter din Altea îi organizează în 1988 și în 2006 două expoziții personale.

În 2008 Nordenhake Gallery din Stockholm îl prezintă în expoziția de grup “Agents” cu „Dyptich Yellow, Brown-Ocre”.

În 2012 împreuna cu Dorin Crețu și Radu Tuian organizează expoziția „Jardins Interieurs” la Galerie Maket din Paris.

În 2014 Muzeul Național al Țăranului Român organizează expoziția “Constantin Pacea – O Retrospectivă”.