Dana COJBUC

Născută în 1979 în România, Dana Cojbuc trăiește și desfășoară activitatea de artist fotograf în Paris.

Absolventă a Universității de Artă din București secția de fotografie și video și a Universității Pantheion secția de comunicare și mass-media din Atena, Dana Cojbuc face primele ei experimente artistice în fotografie. După numeroase căutări în diferite tehnici și materiale, între sculptură, pictură, desen, video, ultimele sale experiențe artistice combină fotografie și desen.

Lucrările sale exercită o trecere subtilă între realitate și lumea sa interioară, o trecere către un discurs oniric cu seria Poveste de iarnă (2018-2019), sau o mitologie a naturii cu seria „Yggdrasil” (2020-2021).

Un spirit European care acumulează studii, burse și rezidențe artistice în Grecia, Germania, Austria, România, Slovacia, Finlanda, Norvegia și Franța, practică jurnalismul, coordonează proiecte artistice europene, încercând în același timp să construiască o operă fotografică. Expune în Sunnhorland Museum (Norvegia), în cadrul trienalei de fotografie Backlight (Finlanda), Festivalul Circulations (Paris), Festivalul ManifestO (Toulouse).

În 2022, pregătește două publicații: o carte pentru copii inspirată de seria „Poveste de iarnă” și o carte sau publicație inspirată de seria „Yggdrasil”.

Mai multe expoziții sunt programate în 2021, 2022 în cadrul Festivalului Confrontations de la Gex, în cadrul evenimentului Rencontres photographiques du 10eme în Paris, în spațiul experimental Le Leurre Granville, în European House of Photography din Bratislava în 2022.

http://danacojbuc.net/

Alte link-uri:

http://danacojbuc.net/fr/dana-cojbuc-francais/

http://confrontations-photo.org/2020-dana-cojbuc/

Contes d’Hiver | Le Leurre

https://chantal-nedjib.com/2021/01/carte-blanche-a-dana-cojbuc/