Devis GREBU

Devis Grebu, sursa devisgrebu.com Devis Grebu, sursa devisgrebu.com

Pictor, ilustrator de presă şi de carte, desenator satiric, designer. (n. 12 .07.1933, Constanţa)

Absolvent, în 1958, al Institutului de Arte Plastice N. Grigorescu din Bucureşti (atelierul Catul Bogdan).

Părăseşte definitiv România în 1964 şi se stabileşte mai întâi în Israel, iar în 1974, la Paris. Obţine în 1965 bursa Moshe Sharet, în 1969 şi în 1973 Premiul Internaţional San Gabriele la San Marino şi diplome pentru cele mai bune ilustraţii pentru o carte franceză, în 1977, la Paris, şi pentru o carte germană, în 1979 la Viena şi înl983 la Leipzig. Prima expoziţie personală în 1972 la Tel Aviv, urmată
de alte şase în Franţa, Elveţia, Israel, R.F.G. A participat la mai multe expoziţii de grup în România, Israel, Franţa, Italia, Belgia, Statele Unite, Japonia etc. Colaborator la New York Times şi la International Herald Tribune.

A publicat desene de presă, coperţi, desene publicitare în peste 70 de publicaţii, printre care Time Magazine, Life, Harper’s, Boston Globe, Le Figaro Magazine, L’Express, Le Point, L’Expansion, LesNouvellesLitteraires, Geopolitique, La Vie Frangaise, Le Quotidien de Paris, Arche, Psychology-Today, A. T. T. -Bell Communications etc.

A colaborat la peste 70 de publicaţii în Franţa, S.U.A., Anglia, Olanda, Austria, Elveţia, R.F.G., Israel. A ilustrat cărţi şi a făcut desene de modă în Franţa, S.U.A., Israel.

Surse bibliografice:
“Artişti români în Occident” , antologie realizată de Ionel JIANU, Gabriela CARP, Ana Maria COVRIG şi Lionel SCANTEYE, apărută sub egida Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc, Editura Logos, București, 2005

Surse web:
http://www.devisgrebu.com/

https://www.modernism.ro/?s=devis+grebu