Ligia CRIȘAN

Designer. Trăieşte şi lucrează în Franța.

https://crisanligia.com/

Ma descriu ca fiind ‘‘maker’’. Designer sau artist mi se pare cam prea pretențios pentru ceea ce am reușit să realizez pană astăzi. Cultura ‘‘maker’’ pune accent pe utilizarea inovatoare a tehnologiei și încurajează invenția și prototiparea. O atenție deosebită este acordată învățării abilităților practice și aplicării lor în mod creativ.
În 2005 emigrez împreuna cu familia în Belgia iar apoi în 2012 în Franța. Încă din timpul studenției m-a preocupat revalorizarea materialelor . Obiecte care să poarte un mesaj:  ‘‘există o a doua șansă’’.
„All you need is thread‘‘ este un proiect în care am folosit fire de ață pentru a repara scaunele uzate pe care  le găseam pe străzile din Bruxelles.
Un alt proiect: „Plastic is fantastic‘‘ care e defapt un răspuns la o problema cu care ma confruntam, și anume: ‘‘Ce pot să fac cu pungile de plastic care se adunau în dulapul din bucătărie?’’ Am încercat să folosesc diferite tehnici pentru a reutiliza acest material: brodarea, cusutul și topirea plasticului ca apoi să ajung la un nou produs: accesorii, lămpi.
Nerva este o lampă care este alcătuită din saci din plastic pentru cartofi. Modelul, culoarea și structura m-au făcut să mă gândesc la nervurile unei frunze.

Studii:
2010-2011 ’’Lessius’’ Mechelen, Belgia
2007-2010 ‘‘Saint-Lukas’’ Bruxelles, Belgia

Publicatii:
– Items, eindexamen 2011
– De invasie 2016

Expozitii:

– Spullenhulp , Bruxelles, Belgia 2011
–  DESIGN day ,  Maastricht, Olanda 2012
– Nouvelle Vie 2, Villette Makerz, Paris , Franța 2017

– Social Design, Paris Design week, Paris, Franța 2018