Luminița LIBOUTET

Artist vizual, trăiește în Paris.

Luminița Liboutet, artistă vizuală de origine română, absolventă a cursurilor Facultății de Litere secția-Română-Engleză de la  Universitatea București și a Universității de Arte București, secția fotografie-video imagine computerizată a imaginii.

Obține Diploma de Master în Fotografie și Multimedia cu mențiunea Très Bien et les Félicitations du Jury în cadrul Universității Paris 8.  

La Paris publică obiectul-carte „Touch Me”- la editura Unliveuneimage prezentată la Salon de Livre d’artiste la Centrul Georges Pompidou, în Librăria de carte de artist Louis Vuitton Paris, precum și la Festivalul de fotografie de la Arles și la Foire International de Photographie Caroussel de Louvre, Paris.

Participă la numeroase expoziții de fotografie (CIAC, România,Bienala de Fotografie Shanghai China, Belgrad, Veneția, Paris, Belgia, Amsterdam, Strassbourg, Viena). Coordonează ateliere de arta în cadrul ICR Paris, participă activ la ateliere de cinéma, teatru și dans contemporan și coordonează publicare de carte pentru copii în strânsa legătură cu tradițiile folclorului românesc în cadrul MRAP.

În 2020 publică proza  fantastică „Drumul cel mai scurt de la mine la tine” în Revista „Noua”, fondată de Bogdan Petriceicu Hașdeu.

În 2021 participă la expoziția de fotografie „Photosynteses” reprezentata de Galeria Apollonia și își începe activitatea la Théâtre National de Val de Marne. Pregătește ca fotograf, dramaturg dar și ca actriță lansarea piesei de teatru „Dracula” a cărei premieră va avea loc în 2022 la TQI, Franța.