Odeta CATANA

Trăieşte şi lucrează în Germania.

Odeta Catană este fotograf. A studiat Istoria și Teoria Artei la Universitatea de Arte București apoi a urmat masteratul de Antropologie Socială în București (SNSPA). În 2013 a absolvit masteratul de Fotografie Documentară al Universității Newport din Țara Galilor. De atunci a lucrat ca fotograf în Berlin, realizând fotografie de presă, fotografie documentară de evenimente dar având în același timp proiecte personale realizate în mare parte în România și Germania.
A obținut două rezidențe, una din Marea Britanie, pentru care a realizat un proiect publicat în cadrul revistei “Square” intitulat “Guilty Pleasures”. În August 2014 a luat parte la o rezindență artistică în Chemnitz, Germania cu proiectul „Happy Now?”.
În decembrie 2014 fost invitată de către Centrul de Resurse Juridice să fotografieze centrele de psihiatrie pentru copiii cu dizabilități mentale. Fotografiile au fost prezentate publicului în cadrul unei expoziții itinerante în marile orașe ale României, precum Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Oradea și București. În Noiembrie 2015 a fost selectată să realizeze un fotoreportaj despre tinerii din Cracovia (platforma Café Babel Paris – proiectul EUtoo Krakow).
În Februarie și Martie 2017 a fost expus proiectul “Guilty Pleasures” în Berlin și Belgrad. Galeria Visual Kontakt din Cluj a expus fotografiile din cadrul proiectului “Lagărele de lângă tine” într-o expoziție intitulată “Inside” pe perioada 31 Martie- 5 Mai al acestui an.
În anul 2019 a luat parte la o rezidență artistică în Riga, în cadrul proiectului Magic Carpets.

https://odetacatana.com/