Vladimir KAZAN

Vladimir Kazan (n. 1952, Ploiești, România) a studiat la Școala de Arte din Ploiești și la Academia de Arte Frumoase din Liège.

S-a stabilit în Belgia unde și-a creat propriul univers. Lucrările sale au fost expuse în centre culturale, galerii și târguri de artă din multe orașe europene precum: Bruxelles, Strasbourg, Aachen, Bari, Berlin, Bruges, Frankfurt, Geneva, Köln, Padova, Palermo, Paris, Roma. Artistul a fost răsplătit cu numeroase premii prestigioase de-a lungul carierei. Printre acestea, Premiul „Etruria Arte”, la Venturina, Italia, Premiu din partea orașului St. Ghislain, 1998, Belgia, Premiul pentru arhitectură și renovare urbană, 1993-1994, Liège, Belgia.

Lucrările sale sunt incluse în numeroase colecții publice din Belgia: Herk-de-Stad, Saint-Ghislain, „Hommage à Ockeghem”, Muzeul de Interpretare a Pietrei din Sprimont, Liège, Universitatea din Province de Hainaut, Château d’Oupeye dar și în Italia, la San Vincenzo.

Vladimir Kazan participă cu mare succes la simpozioane de sculptură importante precum cele de la Musée de la Pierre, Sprimont, Belgia, în 1994, 1996, 1997, 2005 și la Skulpturen in Park, Môrfelden Waldorf, în Germania. Are nenumărate expoziții personale și de grup în întreaga lume, dintre care le amintim pe cele de la Salon de Mai, Bruxelles, 1992, Lineart Gand Galerie, Zinzen, Bruxelles, în 1995, Salon d’automne, Grand Palais, Paris, France, în 1996, T.O.P.O.S. Avelina, Fiera di Roma, Galerie Contemporart și San Severo, Italia, în 1996, Etruri Arte, Venturina și Arte Padove, Galerie Contemporart, Italia, în 1997, Art ParisCaroussel du Louvre, Paris, Franța, Galerie Raphael, Frankfurt, Ludwig Forum, Aachen, în 1997, Fiera di Vincenza, Italia, în 1998, Art Strasbourg, France, Cologne Fine Art, Galerie Raphael,Frankfurt,Germania, în 2016, Art UP, Lille, France, Galerie Art’n pepper, Belgia, în 2016, Art UP Rouen, France, Galerie Ephemère, Liège, Art KarlsruheGalerie Raphael, Frankfurt, în 2017.

Surse web:
https://www.observatorcultural.ro/articol/vladimir-kazan-si-minimalismul-arhaic/

Foto: Jose Noel